ACTIVITATS 12-13

ARRIBA LA TARDOR, CARREGADA DE FRUITS, CASTANYES I PANELLETS

El dia 21 de setembre va arribar la tardor i els nens i nenes d’Infantil de l’escola Rocabruna hem volgut descobrir què passa durant aquesta època de l’any.
Sabem una dita que diu: “a la tardor, ni fred ni calor” i observant el temps cada dia ho hem pogut comprovar. La pluja ens ha acompanyat durant aquestes setmanes i els bolets han començat a sortir. Alguns nens i nenes han explicat que han anat a buscar-ne i fins i tot els hem pogut veure a la classe, olorar, tocar i buscar per internet els seus noms.
A part dels bolets, la tardor arriba carregada de molts fruits. Amb la col·laboració de les famílies, hem omplert el “racó de la tardor”, hem anat tastant aquests fruits i descobrint-los mica en mica.
Ara no només en coneixem el gust, sinó que sabem que hi ha fruits secs i fruits carnosos, hem vist que n’hi ha que tenen pell i n’hi ha que tenen closca i hem après que per exemple, d’una fruita com el codony, en podem fer codonyat i que és boníssim!

I quan s’acosta el fred, arriba la Castanyera a l’escola i tots comencem a preparar-li la festa. Aquest any hem fet panellets seguint-ne tot el procés.
- Entre tots, vam esbrinar quins són els ingredients. Alguns nens i nenes ho van preguntar a casa i ens van portar la recepta a l’escola.
- Quan ja teníem els ingredients, vam fem la llista del què necessitàvem per anar-ho a comprar a la botiga de la Montse.
- Un dia al matí, vam anar a la botiga i vam comprar tot el que necessitàvem. - A l’escola I amb les mans ben netes, vam barrejar l’ou, la patata bullida, el sucre I l’ametlla ratllada per fer la massa.
- La vam deixar reposar durant una nit.
- L’endemà en vam fer les boletes i vam fer panellets de; coco, xocolata, ametlla, codonyat i pinyons. - Els vam coure al forn i...

EL DIMECRES 31 VAM CELEBRAR LA FESTA DE LA CASTANYADA MENJANT-NOS UNS PANELLETS BONÍSSIMS FETS PER UNS MAGNÍFICS CUINERS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada